15 листопада 2018 року енергоменеджер Баранівської громади Юрій Савич провів нараду з питань енергоефективності.

Він нагадав представникам установ та підрозділів міської ради  відповідальним за цю ділянку роботи про те, що у громаді прийнято ряд нормативних документів з питань енергозбереження, а з січня 2018 року проводиться постійний моніторинг, за допомогою якого щодня ми бачимо об’єми споживання газу й електроенергії та можемо контролювати цей процес і економити ресурси.

Юрій Ульянович розповів присутнім про проведене ним обстеження будівель закладів громади та показав фото, які демонструють недоліки в енергозбереженні. Такі прості факти, як відкриті вхідні двері, щілини у вікнах, дверях, підлозі, збереження твердого палива під відкритим небом, протікання труб, заховані за панелями батареї не вимагають особливих фінансових витрат для їх ліквідації, але можуть принести чималу економію коштів.

Міський голова Анатолій Душко наголосив, що питання енергозбереження важливе для громади, зазначив, що навіть «захисні екрани» між стіною та радіаторами дають 5% економії тепла і запропонував провести нараду з активом громади щодо економії ресурсів.

Заступник міського голови Василь Савчук дав завдання відповідальним за енергоефективність щодо ліквідації проблем, які існують у закладах та запропонував подати пропозиції щодо робіт в будівлях,виконання яких призведе до ефективної економії.     

  • mDSC_0055
  • mDSC_0057
  • mDSC_0058
  • mDSC_0061

Go to top