Головним управлінням ДСНС України у Житомирській області проводиться превентивна робота (як через ЗМІ, так і безпосередньо з громадянами) щодо дотримання правил пожежної безпеки, мінної небезпеки, а також дій після отримання сигналу «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА!»

Проте, констатують в управлінні, на території Житомирщини фіксуються випадки, коли після отримання сигналу про тривогу керівниками/власниками об’єктів з тимчасовим або постійним перебуванням людей не вживаються заходи щодо припинення діяльності таких об’єктів та направлення людей до безпечних місць.

Із метою мінімізації людських жертв серед населення та враховуючи неодноразові обстріли російських агресорів у тому числі по об’єктам з масовим перебуванням людей, багатоповерхівкам та ТРЦ, керівництво управління звернулося з листом до керівника Житомирської ОВА щодо вжиття заходів стосовно обмеження роботи торговельно-розважальних центрів та комплексів, магазинів, супермаркетів у тому числі об’єктів з масовим перебуванням людей під час сигналу «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА!»

Керівники вищезазначених об’єктів мають за допомогою об’єктової системи оповіщення (гучномовець, сирена, сигналізація, акустична система, електронне інформаційне табло) повідомляти відвідувачів про повітряну тривогу.

Відвідувачів також мають проінформувати про місце розташування найближчого сховища чи укриття, провести евакуацію та заборонити відвідування даних об’єктів до моменту скасування сигналу «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА!»

27 червня, нагадують рятувальники, російські ракети влучили у торговельний центр у м. Кременчук. Це призвело до людських жертв. На даний час, інформують, досліджується питання халатного ставлення до виконання своїх службових обов’язків керівництва даного закладу, котре не припинило роботу центру на час небезпеки.
 
 



























Go to top