До Баранівського бюро правової допомоги звернувся Ілля Андрієвський (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, - прим.автора). Чоловіка цікавило, яка тривалість відпустки для осіб з інвалідністю. Роз’яснення, в межах проекту «Я маю право!», надали фахівці Баранівського бюро правової допомоги.

    Питання надання та тривалості відпусток регулюються Кодексом законів про працю України та Законом України «Про відпустки».
    Щорічна основна відпустка надається працівникам тривалістю не менш як 24 календарних дні за відпрацьований робочий рік, який відлічується з дня укладення трудового договору.
    Законодавчо передбачено, що особам з інвалідністю I і II груп надається щорічна основна відпустка тривалістю 30 календарних днів, а особам з інвалідністю III групи – 26 календарних днів (ст. 6 ЗУ “Про відпустки”).
    Положення цієї статті щодо тривалості щорічної основної відпустки не поширюються на працівників, тривалість відпустки яким установлюється іншими актами законодавства, проте тривалість їхньої відпустки не може бути меншою за передбачену законодавством.

    Виникли питання, за юридичною консультацією звертайтесь до місцевих центрів та бюро правової допомоги. Їх адреси та контакти ви можете знайти на сайті http://zhytomyr.legalaid.gov.ua/ua/ у розділі «Місцеві центри».
    

    Адреса Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Новоград-Волиснький, вул. Івана Франка 31а, тел.: (041-41)2-15-82.
Адреса Баранівського бюро правової допомоги: м. Баранівка, вул. Першотравенська, 17, тел.: (04144) 4-34-52.
    Більше інформації про проект “”Я МАЮ ПРАВО!” - на сайті pravo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213 103 (єдиний контакт-центр надання безоплатної правової допомоги).

Go to top