На засіданні колегії відділу освіти Ростислав Николишин, начальник відділу освіти, повідомив, що з обласного управління освіти надійшов лист із рекомендацією відновити дистанційне навчання або розпочати осінні канікули раніше, оскільки ситуація із захворюваністю на COVID-19 з кожним днем стає все гірше. Тому потрібно було вирішити це питання.

З промовою виступила перший заступник міського голови Наталія Кокітко, яка зазначила: «У нашій громаді та й по всій Україні склалася непроста ситуація. Люди знову стали масово хворіти на COVID-19. Хтось переносить його майже безсимптомно, а хтось буквально бореться за життя з усіх сил. У зв’язку з цим, щоб вберегти здоров’я наших дітей, рекомендую поки припинити навчання у школах. Зазначаю, що ми лише пропонуємо, а ви, зваживши усі за і проти, маєте прийняти рішення. Також хочу сказати про початок опалювального сезону, якщо у вас є якісь неполадки із обладнанням або чогось не вистачає, прошу не затягувати, щоб ми могли швидко вирішити всі проблеми і діти могли навчатися в теплих приміщеннях».

Міський голова Анатолій Душко теж висловив свої думки щодо збільшення хворих на COVID-19 та закликав присутніх прийняти обдумане та виважене рішення.

Директори шкіл, працівники відділу освіти та Центру професійного розвитку педагогічних працівників обговорили всі позитивні та негативні фактори дистанційного навчання та вирішили, що школи Баранівської громади з 15 по 30 жовтня 2020 року ідуть на канікули.

Дитячі садочки продовжують працювати із дотриманням усіх карантинних вимог.

Також одноголосно присутні вирішили відмінити шкільні та районні учнівські заходи ( конкурси, олімпіади, спартакіади), щоб не піддавати дітей небезпеці та направити звернення до обласного управління освіти із пропозицією скасувати обласні етапи конкурсів та олімпіад у 2020-2021 навчальному році.

 

  • mDSC_1195
  • mDSC_1196
  • mDSC_1198
  • mDSC_1199

 

Go to top