Ми повідомляємо вас, шановні жителі громади, про стан справ у бюджеті не тому, що це є вимогою, а тому, що маємо бажання  прозоро, свідомо та покроково інформувати про стан справ у галузі фінансів.

Отож – бюджет громади за 1 квартал 2021 року перевиконано  на 1404,50 тис. грн.  (7,1 % до плану на відповідний період,18% до  обсягу надходжень за відповідний період минулого року).

Це означає, що поступово відбувається процес вирівнювання доходів та видатків та народжується їх співмірність.

Несподіваною приємністю стала сплата саме до 01.04.2021 року рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів місцевого значення в сумі 400,0 тис. грн. Дякуємо кращому платнику податків громади  - ДП «Баранівське ЛМГ»!

Відчутно зросли надходження  рентної плати за землю (+253,3 тис. грн.) та податку на доходи фізичних осіб (+235,7 тис. грн.). Таке зростання зумовлено насамперед ростом мінімальної заробітної плати.

Слід зазначити, що перевиконання дохідної частини бюджету за власними надходженнями (платні послуги) складає 340,4 тис. грн. При збереженні темпів надходжень  річне перевиконання в частині платних послуг планово складе 1300,0 тис. грн.

Стосовно видаткової частини бюджету (аналіз лише доходів - це однобокий підхід)  слід зазначити, що кредиторська заборгованість за 1 квартал відсутня. Вперше за  останні 5 років!

Проведено видатків по загальному фонду на суму 41345,7 тис. грн. У тому числі Баранівська міська рада здійснила видатків на суму  7542,3 тис. грн., відділ освіти  - 27573,0 тис. грн. Видатків за спеціальним фондом здійснено на суму 2866,0 тис. грн. Найбільш значними були в даному плані видатки відділу освіти на придбання обладнання (харчоблок) та видатки на харчування.

На благоустрій населених пунктів громади було спрямовано 211,4 тис. грн.

При інших незмінних умовах ми й надалі  будемо тримати бюджетну збалансованість  та інформувати  громадськість  про бюджет, а поки що – пропонуємо проглянути  інформативну графіку та долучатися до обговорення.

  • m03_-0
  • m03_-1
  • m03_-3

Go to top